2022-ben is új iPhone 14 tok kellhet majd, vagy mégsem?

Mi az első dolog, amit teszel, amikor új iPhone-t vásárolsz? A vicces új funkciókkal való játékon és a régebbi készülékről származó összes adat átvitelén kívül valószínűleg az, hogy a telefont egy tokba dobod. Mindannyian ezt tesszük, de az Apple legújabb videója szerint ez felesleges, és “nyugi, ez az iPhone”.

Miért fontos egy iPhone 14 tok az új telefonodon?

Már az elején érdemes kijelentenünk, hogy mi teljes mértékben a telefontokok mellett vagyunk, hiszen ki szeretné, ha összetörne egy majdnem fél millió forintos eszköze. Azt hiszem, hogy senki nem venne szívesen egy új eszközt csak azért, mert véletlenül betört a kijelzője. Ha a legjobb iPhone 14 tokok közül választasz, akkor biztos lehetsz a védelemben, és még a készüléked külsejét sem kell elcsúfítanod, hiszen már végtelenül sok dizájn létezik ami megfelelő védelmet nyújt és szinte észrevétlen az iPhone-on.

Ha igazán jó védelmet választanál, akkor érdemes a hazai Phonebox webáruházból rendelned. Itt mindent megtalálsz, ami a legújabb 6.1 inch-es kijelző mérettel rendelkező iPhone 14-hez kell. Válogass prémium iPhone 14 tokok közül, hogy ne aggódj feleslegesen egy elejtés végkimenetelét illetően.

Hamarosan érkezik az új iPhone 14

Idén nem számítunk jelentős dizájnváltozásokra, de az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro kameradudorok vastagabbak lehetnek, a Pro dudor mérete pedig még inkább megnő. Az Apple várhatóan új színválasztékot vezet be, talán egy lila árnyalattal bővül.

Az iPhone 14 Pro modellek rozsdamentes acélkeret helyett titániumkeretet kaphatnak, és az újratervezett hangszóró- és mikrofonrácsok is szóba jöhetnek. Az Apple egy új párolgókamrás hőrendszert is alkalmazhat, amely hűvösebbé teszi az iPhone-t, hogy minimalizálja a gyorsabb chipek és az 5G-kapcsolat hatását.

Az új iPhone-ok mindig tartalmaznak kamerafejlesztéseket, és ez alól az iPhone 14 sem kivétel. Lesznek fejlesztések az Ultra Wide kamerán, és elképzelhető, hogy az Apple bevezet egy “periszkóp” zoomobjektívet, amely sokkal nagyobb optikai zoomot tesz lehetővé, de még nem világos, hogy ez 2022-ben vagy 2023-ban érkezik-e meg. A Pro iPhone modellek várhatóan 48 megapixeles kamerát és 8K videofelvételi képességet kapnak, de ezek a funkciók nem lesznek elérhetőek a standard iPhone 14 modellekben.

Az Apple véleménye azonban teljesen más

Az Apple ezeket a gyönyörű okostelefonokat átgondolt dizájnnal és erőteljes funkciókkal építi, majd számos vidám szín közül választhatsz. Sokan azonban végül gyorsan bedobják a stílusos új kütyüt egy csúnya fekete 26 dolláros tokba, és kész.

Nem így az Apple. Nem. Ehelyett a vállalat azt szeretné, ha mindent kockáztatnál, és meztelenül, védtelenül és félelem nélkül rohangálnál a telefonoddal. Az Apple legújabb promóciós videójában egy iPhone-t találsz egy asztalon ülve. Ahogy a telefon csörög és rezeg, lassan a szélére csúszik, és a szorongás eluralkodik rajta. Aztán jön még egy rezgés, és az iPhone leesik az asztalról, és hangos puffanással a padlóra csapódik.

A videóból egyértelműen kiderül, hogy az Apple nem szeretné, ha tokkal takargatnánk csicsás telefonjainkat. Értem én. A telefonok manapság elég strapabíróak. Az új iPhone 13 az Apple speciális Ceramic Sheild üvegtechnológiáját használja, amely az élet mindennapos veszélyeit hivatott kezelni. Az Apple ezzel azt akarja mondani, hogy a telefonok kibírnak egy-két esést, és a felhasználóknak nyugodtan pihenhetnek.

De mint tudjuk, az üveg az üveg, és az üveg törik. Nemcsak hogy törik az üveg, de ha törik, egy vagyont fogsz költeni a képernyő cseréjére. Egy iPhone 13 Pro Max cserekijelzője 329 dollárba kerül, ha nincs AppleCare+ szolgáltatásod. Még egy régi iPhone 12 csere is 229- 329 dollárba kerül, modelltől függően.

Egy újabb Apple care reklám

És azok számára, akik nem tudják, hogy ha nincs AppleCare+ szolgáltatásod, és véletlenül eltörik a hátsó üveg, a csere 399 és 599 dollár közötti összegbe kerül. Igen, ugyanannyiért vehetsz egy vadonatúj Pixel 6-ot, mint amennyiért az iPhone 13 Pro Max hátlapi üvegét megjavítanád. Aú!

Ez a helyzet egyébként nem csak az Apple esetében áll fenn. Az androidos telefonok sem jobbak. Nem számít, hogy a legújabb Gorilla Glass vagy Ceramic Shield mennyire strapabíró, az emberek még mindig összetörik ezeket a drága kis kézi számítógépeket, amelyek életünk minden területét működtetik.