OnePlus Ace vagy OnePlus 10R

Néhány friss szivárgás arra utal, hogy a OnePlus a közeljövőben egy új, majdnem zászlóshajó telefont fog piacra dobni, a pletykák szerint egy új, “OnePlus Ace” nevű modellt fogunk látni.

Az “Ace” egy olyan név, amelyet az Oppo – az anyavállalat – már használt korábban, így nem teljesen meglepő, hogy ezt látjuk. Ami nem világos, hogy az “Ace” elnevezés csupán egy belső használatú kódnév, vagy a különböző régiókban használt név lesz.

A zavar abból adódik, hogy az összes legutóbbi pletyka szerint ez a telefon egy átnevezett Realme GT Neo 3 lesz, 150 W-os gyorstöltéssel és Mediatek Dimensity 8100 processzorral.

Ezek pontosan azok a specifikációk és pletykák, amelyeket eredetileg az Indiában be nem jelentett OnePlus 10R-hez vártak, amelyet várhatóan egy április 28-i eseményen mutatnak be.

A Digital Chat Station egyik Weibo posztjában azonban a telefont “OnePlus Ace” néven említik. Ezt az elnevezést használja ismét egy másik kiszivárogtató fiók, a @WhyLab, amely egy képet posztolt a szóban forgó telefonról, amely védőburkolatban van, amely elrejti a dizájnját, de egy 150 W-os töltőre csatlakoztatva.

@WHYLAB
Tekintettel arra, hogy a Dimensity 8100-as processzort a benchmark-teszteken a Snapdragon 888-as processzorhoz hasonlítják előnyösen, logikus lenne, ha a zászlóshajó kínálatában egy valamivel kisebb teljesítményű modellben jelenne meg.

A OnePlus korábban már indított “R” jelzésű okostelefon-modelleket Indiában, és lenne értelme, hogy Indiában is legyen 10R.

Mivel azonban Európában és Észak-Amerikában még nem létezik rendes “OnePlus 10”, maradt hely a piacon egy valamivel kisebb teljesítményű OnePlus-telefon számára, amely valahol a középkategóriás Nord vagy a felső kategóriás zászlóshajó között helyezkedik el. Vajon itt láthatnánk egy “Ace” modell bevezetését?

A fent említett 150W-os töltést a OnePlus hivatalosan az idei MWC során jelentette be, a vállalat szerint valamikor 2022 második negyedévében fog megjelenni egy készüléken. Mindezt egy Európára összpontosító technológiai konferencia során.

Ez azt jelenti, hogy a következő hónapokban egy 150W-os töltéssel rendelkező telefon megjelenésére számíthatunk. Hogy OnePlus Ace, OnePlus 10R vagy valami egészen más lesz a neve, azt még nem tudni.