iPhone SE Plus, vagy iPhone SE3

A sokat pletykált 3. generációs iPhone SE a hírek szerint 2022 első negyedévében – valószínűleg márciusban – jelenik meg. Ez a véleménye a TrendForce tajvani piackutató cégnek, amely úgy véli, hogy az Apple szeretné megszilárdítani a “középkategóriás 5G okostelefonok” piacát.

Új iPhone SE megjelenés

“Az Apple tartja magát ahhoz a tervhez, hogy 22 első negyedévében kiadja a 3. generációs iPhone SE-t, és 22 második félévében négy modellt egy új sorozat keretében” – írta az okostelefon-termelés növekedéséről szóló legfrissebb jelentésében.

“A 3. generációs iPhone SE várhatóan fontos eszköz lesz abban, hogy az Apple jelenlétet teremtsen a középkategóriás 5G okostelefonok piaci szegmensében”.

Az utolsó iPhone SE 2020 áprilisában jelent meg, és ma is kapható. Mostanra azonban némileg furcsaságnak számít az Apple kínálatában, mivel ez az egyetlen régebbi dizájnnal és előlapi Touch ID gombbal rendelkező készülék.

Ez nem biztos, hogy változik, mivel egy októberi pletyka szerint a gomb maradhat. A 4,7 hüvelykes Retina HD kijelzőről is azt mondták, hogy visszatér, bár egy erősebb A15 Bionic chip működteti az új készüléket. A másik nagy változás az 5G hozzáadása lesz, ami vonzóbbá teszi majd a készüléket, ahogy a hálózatok egyre szélesebb körben építik ki az 5G lefedettséget. Kétségtelenül többet fogunk megtudni, ahogy közeledik a tavasz.

Miért iPhone SE Plus?

A gond ezzel a pletykával, ha igaznak bizonyul, az, hogy a “Plus” kifejezést az Apple jellemzően a nagyobb iPhone-ok jelölésére használta. Az Apple a 2014-es iPhone 6-tól kezdve egészen a 2017-es iPhone 8-ig a “Plus” elnevezés alatt gyártotta készülékeinek nagyobb változatait. Ezt követően az Apple továbbra is gyártott nagyképernyős telefonokat, de a megkülönböztetés érdekében a “Max” szót vette át, az iPhone XS-től kezdve.

Más szóval, úgy tűnik, hogy az Apple a “Plus” szót újra “fejlett” jelentésűvé kívánja alakítani, mindössze négy évvel azután, hogy már nem használja azt a “nagy” jelentésűre. A 2022-es iPhone SE esetében ez valószínűleg azért lenne, mert először fogja támogatni az 5G sebességet, felzárkózva az iPhone 12-hez a csatlakoztathatóság tekintetében.

Bár Young a múltban igaznak bizonyult, ez természetesen még mindig csak pletyka, és csak akkor erősítik meg, ha Tim Cook jövőre színpadra lép. De ha az Apple átveszi a “Plus” szót, hogy a fejlettet jelentse, nem pedig a nagyot, akkor ez pont akkor történik, amikor a Samsung állítólag épp az okostelefonjainál vált el ettől a szótól.