A megfelelően illeszkedő telefontok kiválasztása fontos

Kevés embernek van nagyobb rálátása az mobiltelefon használók hanyagságára és gyarlóságaira, mint az okostelefon-javító technikusoknak. A következő cikkünkben ezek

Tapasztalt kollégánk a Phonebox Repair-től már mindent látott. Egy ügyfelet, aki elejtette a telefonját a hóban, és két hónappal később egy hóolvadékos tócsában találta meg. Olyan ügyfelet, akinek a telefonját elgázolta egy teherautó, és a készüléket a képernyőbe nyomott kerékláncnyomokkal hozta be. A világ tele van potenciális technikai árulásokkal, ezért a legjobb, ha megelőzve cselekszik, és védőburkolatba csomagolja a telefonját.

Megfelelően illeszkedő telefontok kiválasztása

Először is érdemes megjegyezni, hogy a telefonunk összetörését, vag megrongálódását sokkal könnyebb megelőzni, mint utólag megjavítani azt. A legsérülékenyebb elemek, egy kijelző, vagy egy hátlap sokszor egy új mobiltelefon árába is kerülhe és sokszor nem gazdaságos javítani. Érdemes egy megfelelő védelmet nyújtó telefontok vásárlása, amivel megsokszorozzuk az okostelefonunk túlélési esélyeit, legyen szó akár ütésálló védőtokról, vagy csak egy egyszerű szilikon hátlapról.

Ahhoz, hogy a védelem 100 százalékos legyen először is olyan tokot kell választani, amit a telefonunkra gyártottak, tehát mind a kapcsolók, mind a kombok és a csatlakozókivágások a megfelelő helyeken vannak. Amennyiben ezeket eltaláltuk, az már fél siker nekünk is, és szeretett okostelefonunknak is.nem árt tudni, hogy sok modell esetében a név után tett, “S”, vagy akár “T” jelző, egy teljesen más külső tulajdonságokkal bíró típust jelöl, amire mint más és más tokot kell használnunk.

Tapasztalataik azt mutatják, hogy még ha meg is fogadta, hogy óvatos lesz, a világ tele van potenciális technikai árulással, ezért a legjobb, ha megelőzve cselekszik, és védőburkolatba csomagolja a telefonját. Beszéltünk ezzel a két szakértővel, akik a legszörnyűbb okostelefonos rémtörténetek szemtanúi voltak, és adtak néhány tanácsot, amelyekkel elkerülheted, hogy te is szemtanúja legyél a saját telefonod összetörésének.

Érdemes telefontokkal védeni a készüléket a törésektől

A Phonebox szerint a leggyakoribb probléma, ami miatt az ügyfelek a javítóműhelyekbe fordulnak, az az összetört üvegképernyő. A képernyők különösen érzékenyek a törésre, ha az ütközés helye a telefon egyik sarkában van, ahol az üvegre ható erő jobban koncentrálódik.

Az alapszintű védelem érdekében válasszon olyan ütéselnyelő anyagból (például szilikonból vagy gumiból) készült tokot, amely a telefon sérülékeny sarkait is elfedi. Shoman azt tanácsolja az okostelefon-tulajdonosoknak, hogy ne használjanak műanyag tokokat, amelyek nem nyelik el hatékonyan az ütéseket, és valószínűbb, hogy minden ütést magára a készülékre is lefordítanak.

Ezen túlmenően az, hogy mit veszel, attól függ, hogyan és hol használod a telefonodat. Egy vékony tok is megfelelő lehet, ha biztos benne, hogy csak a mindennapi ütéseknek és kisebb eséseknek teszi ki a telefonját. Próbáljon ki egy áttetsző, vékony tokot, például a Totallee vagy a Peel iPhone-okhoz, Google Pixel készülékekhez és Samsung Galaxy készülékekhez készült tokjait, hogy megmutassa telefonja dizájnját.

Az ütésálló telefontokok áldásos hatásai

A vastag, terjedelmes héjjal ellátott tokok nagyobb súlyt adnak és nagyobb ütéseket nyelnek el. A Phonebox ezeket a tokokat a fiatalabb telefonhasználóknak ajánlja.

“A tinédzserek nagyon hajlamosak arra, hogy eltörjék a telefonjukat” – mondja, és megemlíti azokat a történeteket, amelyekben a fiatalabb ügyfelek leejtették vagy ráléptek a telefonjukra. Azoknak a tizenéveseknek (vagy valljuk be, felnőtteknek), akik a nagy teherbírású védelmet részesítik előnyben, Agrawal az OtterBox márkájú tokokat ajánlja. Az OtterBox tokokat kínál iPhone és számos Android telefonhoz. Az OtterBox márka védjegye a Defender sorozatú tokok, amelyeket szigorú tartóssági teszteknek vetnek alá. Az iPhone 13 készülékhez készült Defender Series tok például tartós polikarbonát héjat, töltőportokat árnyékoló patentokat és tokot kínál. (Igen, egy tok.) A telefonodnak egy miniatűr Transformer keménységét adja.

Vegye figyelembe a készülék igényeit

Agrawal tapasztalatai szerint a vízkárok kevésbé gyakoriak, mint a képernyő sérülése, bár megjegyzi, hogy a vízi balesetek inkább a hosszú hétvégéken és nyáron fordulnak elő, amikor az úszók tévedésből magukkal viszik a telefonjukat fürdeni. Ha nem tud ellenállni a tenger hívásának, a Pelican Marine tokok az iPhone-hoz vízálló, csepptesztelt védelmet nyújtanak, hogy ellenálljanak a meglepetésszerű merüléseknek.

Vékonyabb védőtokok és hátlapok

A vízkárok kevésbé jelentenek problémát, mióta a vízállóság a csúcstelefonoknál alapfelszereltséggé vált, de ne feledje, hogy ez a fajta védelem nem terjed ki az óceánra. A sós víz maró hatású, ezért egy vízálló tok jó ötlet lehet, ha fennáll a veszélye, hogy a telefonod érintkezik vele.

Ha folyamatosan feszegeted telefonod akkumulátorának határait, a Mophie olyan tokokat kínál, amelyek töltőként is funkcionálnak. Az olyan fóliás vagy pénztárcás tokok, mint ezek az Samsung-hoz készült Phonebox tokok, a telefonodat és más szükséges dolgokat is magukkal vihetik, például a személyi igazolványodat és azt a bélyegkártyát, amelyet mindig elfelejtesz magaddal vinni a fagyasztott joghurtos helyre. A Phonebox megjegyzi, hogy ezek a tokok meglepően jó védelmet nyújtanak, mivel sokuk teljes körű védelmet nyújt a széleken, és fémkapocs tartja a telefont a helyén.

Samsung és Xiaomi tokok

A nem iPhone-felhasználók számára nehezebb lehet speciális telefontokokat találni. Phonebox, aki maga is Android-felhasználó, megjegyzi, hogy sok telefontokot gyártó cég kizárólag iPhone-okhoz tervez termékeket azonban náluk megtalálhatók a Samsung hátlapok és a Xiaomi védőtokok is. Általában rengeteg lehetőséget találhatsz, ha Samsung telefont, Google Pixelt vagy akár OnePlus telefont használsz, de a választék onnantól kezdve egyre szűkül. A Phonebox azt ajánlja, hogy konzultáljon egy helyi telefonjavító műhellyel, ha egyedi tokot szeretne készíttetni.