A Xiaomi 12 lesz a világ első Qualcomm Snapdragon 8-cal felszerelt készüléke

A Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2021-en a Snapdragon 8 Gen 1 bejelentését követően megerősítették, hogy a következő Xiaomi zászlóshajó a platformot fogja használni.

Ez egyenesen a Xiaomi vezérigazgatójának, Lei Junnak a szájából hangzott el, aki megerősítette, hogy a Xiaomi 12 termékcsalád lesz a “világelső”, amely ezt a zászlóshajó 5G chipsetet használja.

Továbbá a Xiaomi 12 “hamarosan érkezik”, mondta Jun, bár konkrét dátumot nem határoztak meg – a pletykák szerint decemberben, 2021 lezárása előtt.

Ez nem igazán meglepő: még november közepén számoltunk be egy Xiaomi 12-es kiszivárgásról, amely akkor még a Snapdragon 898-as chipsetet várta – persze az elnevezési konvenció megváltozott ennél a generációnál, az új Snapdragon 8 Gen 1 névvel.Nem a Xiaomi 12 lesz azonban az egyetlen készülék, amely a platformot használja, a Motorola is képviselte a színpadot a Tech Summiton, és megerősítette, hogy egy “jövőbeli zászlóshajó” Edge termék kínai bevezetésére szintén a Snapdragon 8 Gen 1-t fogja használni – mi az Edge S leváltására fogadunk.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mit kínál a Snapdragon 8 Gen 1, akkor olvassa el az alábbi linkre kattintva található bontási funkciónkat, hogy teljesebb képet kapjon a kijelző, a kamera, a játék és egyéb lehetőségekről.

Úttörő innovációk az AI, a fényképezés, a játék és a csatlakoztathatóság terén – a prémium kategóriás élményekért, amelyeket a készülékeid megérdemelnek.

A Snapdragon 8 Gen 1 mobil platform minden idők legfejlettebb 5G platformja, a Snapdragon® X65 5G modem-RF rendszerünkkel, amely soha nem látott, akár 10 Gbps sebességet is bevezet, miközben egész napos teljesítményt és minden eddiginél több helyet támogat. Emellett a Snapdragon 8 Gen 1 vezető Wi-Fi 6 és 6E funkciókkal rendelkezik, több gigás sebességgel – akár több eszközzel egy hálózaton.

Az eddig leggyorsabb, 7. generációs Qualcomm® AI Engine demokratizálja a modern kori mesterséges intelligenciát, lehetővé téve az intelligens felhasználási eseteket a játék, a wellness, a fényképezés és a termelékenység területén. Az Always-on 3. generációs Qualcomm® Sensing Hub, amely egy új, alacsony fogyasztású AI-rendszert és a világ első, mindig bekapcsolt ISP-jét tartalmazza. Emellett a Snapdragon™ Sight 18 bites ISP hihetetlen színeket és tisztaságot rögzít a fényképeken és a 8K HDR videókon.

Ezt a prémium platformot olyan játék-, hang- és egyéb multimédiás élmények koronázzák meg, amelyek ugrásszerűen felülmúlják az elődöt. A Snapdragon Elite Gaming™ funkciók teljes arzenálja asztali minőségű realizmust és reakcióidőt kínál, míg a Bluetooth audio és a Snapdragon Sound™ technológia támogatása prémium és magával ragadó vezeték nélküli hangot biztosít.