Oppo Peacock hajtogatható telefon érkezik

Az Oppo már a jövő hónapban bemutathatja első fogyasztói összecsukható telefonját. A márka már korábban is próbálkozott összehajtható OLED kijelzőkkel – leginkább az Oppo X 2021 koncepció mobiltelefonjánál az év elején -, de az Oppo Peacock, ahogy jelenleg kódneve van, decemberben kerülhet piacra.

A kínai Weibo fórumoldalon egy bejegyzés azt állítja, hogy ez megelőzi majd egy másik összecsukható, Butterfly kódnevű készüléket.

A bejegyzést egy pávát ábrázoló kép kísérte, bár nem vagyunk biztosak a forrásában. Több specifikációt is részleteztek.A szivárgás szerint az Oppo Peacock összecsukható készüléket egy Qualcomm Snapdragon 888 processzor fogja hajtani. Emellett 8 hüvelykes 2K kijelzője lesz, amely kibontva 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik majd.

Állítólag 65W-os gyorstöltést fog sportolni, valamint egy 4500mAh-s akkumulátort. Egy pár kamera is szerepel a listán – az egyik 32 megapixeles, a másik 50 megapixeles -, de nem tudjuk, hogy melyikük milyen felbontású lesz. Feltételezzük, hogy a nagyobbik a hátlapon van, bár az is lehet, hogy kihajtva előlapi.

Kétségtelenül hamarosan megtudjuk, ha hihetünk a megjelenési dátumnak. Azt is kételjük, hogy a végén Peacock néven kerül majd forgalomba, mint fogyasztói termék – sokkal valószínűbb, hogy Oppo Fold lesz a neve. Majd többet tudunk, ha megtudjuk.

A “Peacock” mellett az OPPO úgy gondolják, hogy egy másikat is kiadnak – a “Butterfly”-t. Ez azonban 2022-ben jelenhet meg, több csúcskategóriás specifikációval. Az OPPO Peacock összecsukható okostelefon állítólag Snapdragon 888-zal érkezik, míg a Butterfly Snapdragon 898 SoC-t használ majd. A 2022-es összecsukható telefon neve Find X4 lehet.

Ez az OPPO összehajtható telefon 50MP-es Sony IMX7766 kamerát használhat, plusz egy 32MP-es szelfi fotót. Az nem világos, hogy lesz-e más kamera a hátlapon. A 8 hüvelykes LTPO OLED kijelző 120W-os frissítési frekvenciával remélhetőleg elég tartós lesz. A 4500mAh-s akkumulátor 65W-os gyorstöltési támogatással érkezik.

A készülék Android 12-t futtat a ColorOS 12-vel megtámogatva. A dizájn befelé hajtogatható, ami a Huawei Mate X2 és a Samsung Galaxy Z Fold 3 modellekhez hasonlít. Várjuk ki, mit tud nyújtani az OPPO összehajtható telefonja a mobilfogyasztóknak.