A megfelelően illeszkedő telefontok kiválasztása fontos

Kevés embernek van nagyobb rálátása az mobiltelefon használók hanyagságára és gyarlóságaira, mint az okostelefon-javító technikusoknak. A következő cikkünkben ezek

Tapasztalt kollégánk a Phonebox Repair-től már mindent látott. Egy ügyfelet, aki elejtette a telefonját a hóban, és két hónappal később egy hóolvadékos tócsában találta meg. Olyan ügyfelet, akinek a telefonját elgázolta egy teherautó, és a készüléket a képernyőbe nyomott kerékláncnyomokkal hozta be. A világ tele van potenciális technikai árulásokkal, ezért a legjobb, ha megelőzve cselekszik, és védőburkolatba csomagolja a telefonját.

Megfelelően illeszkedő telefontok kiválasztása

Először is érdemes megjegyezni, hogy a telefonunk összetörését, vag megrongálódását sokkal könnyebb megelőzni, mint utólag megjavítani azt. A legsérülékenyebb elemek, egy kijelző, vagy egy hátlap sokszor egy új mobiltelefon árába is kerülhe és sokszor nem gazdaságos javítani. Érdemes egy megfelelő védelmet nyújtó telefontok vásárlása, amivel megsokszorozzuk az okostelefonunk túlélési esélyeit, legyen szó akár ütésálló védőtokról, vagy csak egy egyszerű szilikon hátlapról.

Ahhoz, hogy a védelem 100 százalékos legyen először is olyan tokot kell választani, amit a telefonunkra gyártottak, tehát mind a kapcsolók, mind a kombok és a csatlakozókivágások a megfelelő helyeken vannak. Amennyiben ezeket eltaláltuk, az már fél siker nekünk is, és szeretett okostelefonunknak is.nem árt tudni, hogy sok modell esetében a név után tett, “S”, …

Read More

A Xiaomi 12 lesz a világ első Qualcomm Snapdragon 8-cal felszerelt készüléke

A Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2021-en a Snapdragon 8 Gen 1 bejelentését követően megerősítették, hogy a következő Xiaomi zászlóshajó a platformot fogja használni.

Ez egyenesen a Xiaomi vezérigazgatójának, Lei Junnak a szájából hangzott el, aki megerősítette, hogy a Xiaomi 12 termékcsalád lesz a “világelső”, amely ezt a zászlóshajó 5G chipsetet használja.

Továbbá a Xiaomi 12 “hamarosan érkezik”, mondta Jun, bár konkrét dátumot nem határoztak meg – a pletykák szerint decemberben, 2021 lezárása előtt.

Ez nem igazán meglepő: még november közepén számoltunk be egy Xiaomi 12-es kiszivárgásról, amely akkor még a Snapdragon 898-as chipsetet várta – persze az elnevezési konvenció megváltozott ennél a generációnál, az új Snapdragon 8 Gen 1 névvel.Nem a Xiaomi 12 lesz azonban az egyetlen készülék, amely a platformot használja, a Motorola is képviselte a színpadot a Tech Summiton, és megerősítette, hogy egy “jövőbeli zászlóshajó” Edge termék kínai bevezetésére szintén a Snapdragon 8 Gen 1-t fogja használni – mi az Edge S leváltására fogadunk.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mit kínál a Snapdragon 8 Gen 1, akkor olvassa el az alábbi linkre kattintva található bontási funkciónkat, hogy teljesebb képet kapjon a kijelző, a kamera, a játék és egyéb lehetőségekről.

Úttörő innovációk az AI, a fényképezés, a játék …

Read More

Oppo Peacock hajtogatható telefon érkezik

Az Oppo már a jövő hónapban bemutathatja első fogyasztói összecsukható telefonját. A márka már korábban is próbálkozott összehajtható OLED kijelzőkkel – leginkább az Oppo X 2021 koncepció mobiltelefonjánál az év elején -, de az Oppo Peacock, ahogy jelenleg kódneve van, decemberben kerülhet piacra.

A kínai Weibo fórumoldalon egy bejegyzés azt állítja, hogy ez megelőzi majd egy másik összecsukható, Butterfly kódnevű készüléket.

A bejegyzést egy pávát ábrázoló kép kísérte, bár nem vagyunk biztosak a forrásában. Több specifikációt is részleteztek.A szivárgás szerint az Oppo Peacock összecsukható készüléket egy Qualcomm Snapdragon 888 processzor fogja hajtani. Emellett 8 hüvelykes 2K kijelzője lesz, amely kibontva 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik majd.

Állítólag 65W-os gyorstöltést fog sportolni, valamint egy 4500mAh-s akkumulátort. Egy pár kamera is szerepel a listán – az egyik 32 megapixeles, a másik 50 megapixeles -, de nem tudjuk, hogy melyikük milyen felbontású lesz. Feltételezzük, hogy a nagyobbik a hátlapon van, bár az is lehet, hogy kihajtva előlapi.

Kétségtelenül hamarosan megtudjuk, ha hihetünk a megjelenési dátumnak. Azt is kételjük, hogy a végén Peacock néven kerül majd forgalomba, mint fogyasztói termék – sokkal valószínűbb, hogy Oppo Fold lesz a neve. Majd többet tudunk, ha megtudjuk.

A “Peacock” mellett az OPPO úgy gondolják, hogy egy másikat …

Read More

Érkezik az iPhone 13 Pro Sunset bronze színben

Két, a Twitteren közzétett képen állítólag egy mély rózsaszínűnek tűnő, sötét lilás iPhone 13 Pro látható, és bár elsőre úgy tűnhet, hogy ez egy színkorrigált Graphite iPhone 12 Pro, a további vizsgálat kideríti, hogy a telefon, amit látunk, valóban a közelgő iPhone 13 Pro sorozatból való.

Honnan tudjuk ezt? Vessünk még egy pillantást a lilás iPhone kameramoduljára, majd hasonlítsuk össze azt az iPhone 12 Pro vagy 12 Pro Max modellel. Észreveszel valamit?

A kiszivárgott iPhone-on a modul sokkal szélesebben és messzebb ül a készülék közepén, jóval a minden iPhone hátlapjára bevésett Apple-logó középpontja után igazodva. Egy iPhone 12 Pro vagy 12 Pro Max készüléken azonban a kameramodul nem jut el egészen idáig, valamivel kisebb és kevésbé jelentős méretű, mint az, ami várhatóan az új iPhone 13 Pro modelleken debütál majd.

A kiszivárogtató, @MajinBuOfficial az iPhone-t “rózsaarany”-nak nevezi, bár az Apple néhány évvel ezelőtt gyártott rózsaarany iPhone modelljei alapján nem mondhatjuk, hogy a két árnyalat nagyon hasonló lenne, ezért a “lilás” becenév.

Az év elején kiszivárgott a pletyka, hogy az iPhone 13 Pro egy új Sunset Bronze kivitelben érkezik, követve az elmúlt két év hagyományát, amikor az Apple az iPhone Pro sorozatot ezüst, grafit és arany színben adja ki, ráadásul évente …

Read More